Herontwikkeling Vreedonk

Officieel bouwmoment voor nieuwbouw Hospice De Patio

Samen trokken Olga Blaas en Feline Ottevanger het doek van de plaquette dat de eerste steen markeert voor de nieuwbouw van Hospice De Patio. Op het terrein van Vreedonk, aan de Vreedonklaan en te zien vanaf de Laan der Verenigde Naties, verrijst de nieuwe hospice. Tegelijkertijd zijn de bouwwerkzaamheden gaande voor de verbouw en uitbreiding van Vreedonk.

Het was een gezamenlijke actie van Olga Blaas, bewoonster van verpleeghuis Vreedonk, en hospice-vrijwilligster Feline Ottevanger. Dat deden zij in het bijzijn van diverse genodigden om dit moment te vieren. De officiele eerste steen is geschonken door aannemersbedrijf ADSR, dat de bouwwerkzaamheden uitvoert.

Hospice De Patio is al vele jaren te vinden achter station Dordrecht, maar moet die locatie verlaten omdat de huidige eigenaar het pand Thureborg grondig wil renoveren. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie, werd plek voor nieuwbouw gevonden op het terrein van Vreedonk.

Tegelijkertijd met de nieuwbouw pakt aannemer ADSR ook Vreedonk grondig aan. Intern vinden diverse verbouwingen plaats en er komen meerdere appartementen bij. De verwachting is dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2023 gereed zijn. Dan kan de hospice verhuizen naar de nieuwe locatie.

Heeft u vragen over de bouw?

Stuur een e-mail naar bouw@hetspectrum.nl.

Herontwikkeling

Vreedonk

Om nog beter te kunnen voldoen aan de woonwensen en om zorgmedewerkers goed hun werk te laten doen, wil Het Spectrum veranderingen aanbrengen binnen de locatie Vreedonk. Er komen appartementen, gezamenlijke huiskamers met buitenruimtes voor bewoners bij.

Meer weten over dit project?