Nieuwbouw

Hospice De Patio

Helaas moet Hospice De Patio de huidige locatie (achter het station en aan het Weizigtpark) verlaten. Op het terrein van Vreedonk bouwt Het Spectrum een nieuwe pand voor de hospice.

Hospice De Patio verhuist naar nieuwbouw

Helaas moet Hospice De Patio de locatie aan de rand van het Weizigtpark verlaten. Het oude Thureborgh-pand, waar Hospice De Patio nog inhuisde, is verkocht. De nieuwe eigenaar wil het gebouw grondig renoveren waardoor Hospice De Patio de huidige plek niet kan behouden.

De zoektocht naar een vervangende locatie leverde diverse mogelijkheden op. De meesten voldeden uiteindelijk niet aan de wensen en voorwaarden of waren niet realiseerbaar binnen de gestelde termijn. Dat deed de optie voor nieuwbouw op het terrein van Vreedonk wel.

Eigen sfeer en identiteit

Architectenbureau Th. J. Lammers heeft de mogelijkheden voor nieuwbouw op het terrein van Vreedonk uitgewerkt in een schetsmatige verkenning.

Een voorwaarde voor de nieuwe locatie is een herkenbare, eigen toegang.  Op het terrein van Vreedonk moeten het verpleeghuis en de hospice een eigen identiteit hebben, gemoedelijk samenwonend en werkend met de aanleunwoningen.
Tevens is er aandacht voor het in goede banen kunnen leiden van het bestemmingsverkeer.

Het aantal gastenkamers in Hospice De Patio blijft in totaal 8. Ook blijft de mogelijkheid voor bezoekers om te overnachten zodat zij dicht bij hun naaste kunnen blijven.

Meedenken vanuit ervaring

De kennis en ervaring van medewerkers en vrijwilligers wil Het Spectrum goed gebruiken bij het uitwerken van de plannen. Daarom denken medewerkers en vrijwilligers in allerlei werkgroepen mee vanuit hun praktijkervaring.

Herinrichting Vreedonk

Tegelijk met de nieuwbouw van Hospice De Patio start ook de herinrichting van Vreedonk.

Heeft u vragen over dit project? Alle updates