Herontwikkeling Vreedonk

Nieuwe zorgdomotica voor meer bewegingsvrijheid

Het oproepsysteem (zorgdomotica) in Vreedonk is dringend aan vervanging toe. Het huidige systeem is verouderd en voldoet niet meer aan de wensen en eisen van nu en in de toekomst.

De verbouwplannen voor Vreedonk zijn namelijk gebaseerd op de wens om Vreedonk in te richten als Open PG-locatie. Dan kunnen bewoners zich vrijer bewegen door het pand en binnen een bepaalde kring ook erbuiten. Dat is mogelijk te maken door technisch leefcirkels te creëren die per persoon verschillen.
“De ene bewoner mag het hele pand door en voor een ander is het beter om op de etage te blijven. Dat kunnen we per persoon inregelen. Maar daarvoor is wel de juiste techniek nodig”, vertelt Leny Braks, manager Verpleeghuiszorg & Revalidatie van Het Spectrum. Die zorgdomotica-techniek levert Verkerk Service Systemen uit Zwijndrecht. Verkerk is halverwege het jaar 2021 begonnen met het aanleggen van de nieuwe bekabeling voor de nieuwe zorgdomotica en de voorbereidende werkzaamheden. Het nieuwe systeem neemt het zorgteam van Vreedonk uiteindelijk in fases in gebruik.

Meer weten over dit project?
Herontwikkeling

Vreedonk

Om nog beter te kunnen voldoen aan de woonwensen en om zorgmedewerkers goed hun werk te laten doen, wil Het Spectrum veranderingen aanbrengen binnen de locatie Vreedonk. Er komen appartementen, gezamenlijke huiskamers met buitenruimtes voor bewoners bij.

Meer weten over dit project?

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.
De nieuwsbrief over de verschillende projecten verschijnt meerdere keren per jaar.