Herontwikkeling Vreedonk

Bouw start op 2 mei 2022

De bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding en verbouwing van Vreedonk en de nieuwbouw van Hospice De Patio starten maandag 2 mei. De benodigde vergunningen zijn goedgekeurd en verleend. De afgelopen maanden zijn allerlei voorbereidingen getroffen, maar nu gaat het grote werk beginnen.

Na een roerige periode waarin de bouwtekeningen meerdere malen tot in detail door ambtenaren van de gemeente Dordrecht zijn beoordeeld, kan de bouw eindelijk starten. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 gereed zijn. Dan is zowel de nieuwbouw van Hospice De Patio gerealiseerd, als ook de uitbreiding van Vreedonk.

Eerste fase: begane grond

De uitbreiding van Vreedonk is in fases gepland om de overlast voor bewoners zo veel als mogelijk te beperken. Tijdens de eerste fase gaat er vooral op de begane grond van alles veranderen. Om extra appartementen op de begane grond te kunnen realiseren, wordt de hoofdentree met receptie verplaatst. Tot deze gereed is blijft de huidige entree voorlopig nog de hoofdingang.

Parkeren

Tijdens de bouwperiode is het achterste deel van de parkeerplaats (nabij de slagboom) in gebruik als bouwplaats. Het aantal parkeerplaatsen bij Vreedonk is dus de komende maanden beperkt.

Uitbreding Vreedonk en nieuwbouw Hospice De Patio start 2 mei

Nieuwbouw Hospice De Patio

Tegelijk met deze bouwactiviteiten in Vreedonk start ook de nieuwbouw van Hospice De Patio. Eerder dit jaar zijn de palen al de grond ingegaan. Nu gaat het werkelijk bouwen starten.

Heeft u vragen over de bouw?

Stuur een e-mail naar bouw@hetspectrum.nl.

Herontwikkeling

Vreedonk

Om nog beter te kunnen voldoen aan de woonwensen en om zorgmedewerkers goed hun werk te laten doen, wil Het Spectrum veranderingen aanbrengen binnen de locatie Vreedonk. Er komen appartementen, gezamenlijke huiskamers met buitenruimtes voor bewoners bij.

Meer weten over dit project?